Nujna veterinarska pomoč za pse in mačke in telefonska številka stalne pripravljenosti.
Predstavitev rezultatov dela na projektu "BestCheese"
Ob zaključku projekta BestCheese so sodelujoči svoje delo predstavili zainteresirani javnosti.
Tako je v petek, 12. 8. 2022, v prostorih Veterinarske fakultete potekala javna predstavitev projekta, ki je s celotnim naslovom poimenovan kot 'Primerjava tradicionalnih tehnologij proizvodnje sirov in standardov v luči EU' (Investigation of Traditional Cheese Production Technology and Standards in the Light of European Union), skrajšano "BestCHEESE", št. projekta: 2019-1-TR01-KA202-077415. Delo na projektu je potekalo v partnerstvu z Direktoratoma za kmetijstvo in gozdarstvo področij Eskişehir in Batman (Turčija), Fakultete za veterinarsko medicino Univerze v Ankari, Inštituta za javno zdravje iz Agrigenta v Italiji, Kmetijske univerze iz Nitre na Slovaškem in Veterinarske fakultete Univerze v Ljubljani, izvajalo pa se je v okviru programa Erasmus+.
Na dogodek so bili poleg zaposlenih na Veterinarski fakulteti povabljeni tudi delavci iz gospodarstva in kmetijskih organizacij.
Vodja projekta izr. prof. dr. Tomaž Snoj je predstavil glavne cilje projekta. Kot končni rezultat dela je bila predstavljena spletna stran http://www.bestcheeseeu.com/ z informacijami o tehnologijah proizvodnje različnih lokalnih sirov. Spletna stran omogoča predstavitev vsebin v petih jezikih: angleškem, turškem, slovaškem, italijanskem in slovenskem. Spletna stran je namenjena izobraževanju zainteresiranih posameznikov, ki jih zanima način izdelave različnih vrst sirov in želijo spoznati postopke izdelave lokalnih turških, slovaških, italijanskih in slovenskih sirov. Na koncu izobraževanja bodo lahko obiskovalci spletne strani preverili svoje znanje in opravili on-line test ter prejeli potrdilo o opravljenem izpitu.
Na predstavitvi sta doc. dr. Zlatka Bajc in dr. Urška Henigman približali utrinke s srečanj v Italiji, Turčiji in na Slovaškem. Poročali sta tudi o dogodku, ki smo ga organizirali pri nas, ko smo obiskali slovenske sirarne in kmetije. S predstavitvijo slovenskih sirov z zaščiteno označbo porekla – mohant, bovški sir, nanoški sir in tolminc - smo zaključili predstavitveni del.
Po programu je sledila razprava, nato pa družabni del dogodka in pogostitev.
Knjižnica
Bogat izbor domače in tuje strokovne literature s področja veterinarske medicine in drugih ved.
Sprejem vzorcev
Vzorce sprejemamo na večih lokacij po vsej Sloveniji. Oglejte si kje vse.
Lokacija
Gerbičeva 60
SI-1000 Ljubljana
Slovenija
Main navigation
-
Izobraževanje
- Informativni dan
- Zakaj postati veterinar?
- Dodiplomski študij
- Podiplomski študij
- Pripravništvo
- Poletne šole
- Permanentno izobraževanje
- Strokovno izpopolnjevanje
- Mednarodna dejavnost
- Mednarodna dejavnost - Tuji študentje
- Po kreativni poti do znanja
- Tutorstvo
- Obštudijske dejavnosti
- Karierni centri UL
- Alumni
- Študentske organizacije in društva
- Kakovost študija
- Klinike
- Diagnostika
- Dobrobit
- NVI
- Raziskovanje
- O nas
- Hub