Klinika za ptice, male sesalce in plazilce

Poleg ljubiteljskih vrst živali pregledujemo, oskrbimo in zdravimo tudi prostoživeče živali, najpogosteje ptice, pa tudi nekatere vrste plazilcev in sesalcev.

Dejavnost

Bolezni ptic, malih sesalcev in plazilcev diagnosticiramo in zdravimo na Kliniki za ptice, male sesalce in plazilce, ki deluje v okviru Inštituta za perutnino, ptice, male sesalce in plazilce.

Poleg ljubiteljskih vrst živali pregledujemo, oskrbimo, zdravimo tudi prostoživeče živali, najpogosteje ptice, pa tudi nekatere vrste plazilcev in sesalcev. Omenjenim živalim nudimo raznoliko zdravljenje z oskrbo in napredno diagnostiko. Naše znanje poglabljamo in prenašamo na študente veterinarske medicine in veterinarje ter širšo javnost s prispevki na različnih domačih in tujih kongresih ter objavami v revijah. Sodelujemo tudi s priznanimi domačimi in tujimi strokovnjaki  iz različnih področij (veterina, biologija, medicina), s katerimi znanje poglabljamo, izboljšujemo in širimo.

Tedenska poročila o delu s prostoživečimi živalmi

 

Veterinarska medicina ptic, malih sesalcev in plazilcev je pomembna veja veterinarske medicine v Sloveniji. Pacienti naše ambulante so:

  • ptice: sobne ptice (papige, ptice pevke), prostoživeče ptice v ujetništvu (ujede v ujetništvu, ptice živalskih vrtov), prostoživeče ptice;
  • mali sesalci: beli dihurji, kunci, mali glodavci (morski prašički, činčile, hrčki, deguji, podgane, gerbili in drugi);
  • plazilci: želve, kače, kuščarji.

Storitve

Klinični pregledi

Klinični pregledi ptic, malih sesalcev in plazilcev

Diagnostika in preiskave

Sodobno odkrivanje bolezni pri pticah, malih sesalcih in plazilcih (hematološke in biokemijske preiskave krvi, slikovna diagnostika, endoskopija in diagnostični kirurški posegi) 

Kirurgija in anastezija

Sodobna anestezija in kirurgija ptic, malih sesalcev in plazilcev. 

Ambulantno in bolnišnično zdravljenje

Ambulantno in bolnišnično zdravljenje ptic, malih sesalcev in plazilcev. 

Svetovanje

Svetovanje o zdravju ptic, malih sesalcev in plazilcev.

Kontakti in delovni čas

Kontakti

Inštitut za perutnino, ptice, male sesalce in plazilce

Klinika za ptice, male sesalce in plazilce

Cesta v mestni log 47,

1000 Ljubljana

Tel.: 01 4779 248 in 01 4779 251

Faks: 01 4779 339

Delovni čas

Obvestilo za stranke

Klinika za ptice, male sesalce in plazilce spet sprejema tudi neurgentne primere, in sicer po predhodnem telefonskem naročilu.

  • Pred vstopom v prostore klinike pokličite na telefon: 01 / 4779 251.
  • Vstop je omejen le na eno zdravo osebo naenkrat.

Zahvaljujemo se Vam za razumevanje!

 

Delovni čas

 

Vsak delovnik od ponedeljka do petka 8.00-15.00
Sobota, nedelja in prazniki zaprto