Rentgen

Rentgen

Z uporabo rentgenskih žarkov lahko prikažemo različne strukture v telesu, ki jih pri nas prikažemo v digitalni tehniki. Rentgensko slikanje je preiskava, ki nam pomaga pri postavitvi diagnoze, omogoča nam spremljanje bolezni ali poškodbe, včasih pa vzbudi sum na bolezen ali poškodbo. Preiskava je hitra in neboleča.

Slikanje

prsnega koša  
trebušne votline  
skeleta  
ocenjevanje kolčnih, komolčnih in ramenskih sklepov za vzrejna dovoljenja  
pregled na izpah pogačice  
diaskopsko spremljanje pasaže v prebavilih  

 

Kontrastne preiskave

hrbteničnega kanala (mielografije)  
sečil  
prebavnega trakta  

 

Vzrejna dovoljenja

Ob rentgenskem slikanju za vzrejno dovoljenje mora biti pes star 12 mesecev ali več, če tako predpisuje vzrejni pravilnik za posamezno pasmo.

Te informacije vam posredujejo odgovorni za posamezno pasmo na Kinološki zvezi Slovenije. S seboj nujno prinesite originalni rodovnik v katerem mora biti vpisana številka mikročipa psa. Psi morajo biti na dan slikanja tešči. 

Rentgenske slike se ocenjujejo komisijsko na Veterinarski zbornici Slovenije, od koder vam po ocenitvi s priporočeno pošto posredujejo originalen rodovnik vašega psa z vpisanimi ocenami in izvid. Komisija se praviloma sestane enkrat na mesec. 

Za naročanje nas lahko pokličete na telefon 01/477 93 10 vsak delavnik med 8. in 15.uro in dogovorili se bomo za termin slikanja. Informacije vam lahko posredujemo tudi preko elektronske pošte. Naš info elektronski naslov je: rentgen@vf.uni-lj.si


 
Za vse dodatne informacije in vprašanja smo vam na voljo vsak delavnik med 8.00 in 15.00 uro na telefonski številki 01/4779 310 ali e-poštnem naslovu rentgen@vf.uni-lj.si