Pevski zbor Phrenicus


Phrenicus je mešani pevski zbor Veterinarske fakultete, ki je pričel z delovanjem marca 2014. V njem sodeluje 27 študentov in študentk Veterinarske fakultete, vodi pa jih Maruša Mavrič, študentka 3. letnika Akademije za glasbo. Nastopajo predvsem na raznih dogodkih Veterinarske fakultete, ki jih kulturno obogatijo ter na drugih predavanjih v okviru veterinarske stroke.
Prvi nastop so imeli na Brucovanju Veterinarske fakultete 2014, nastopili so tudi na Podelitvi indeksov 2015, na 5. Slovenskem veterinarskem kongresu v Portorožu, na Državni proslavi ob dnevu samostojnosti in enotnosti v Cankarjevem domu, na Dnevu veterinarjev firme IRIS ter na Brucovanju Veterinarske fakultete 2015, v začetku junija pa so se predstavili na svojem prvem letnem koncertu Pesmi generacij. 

Poleg samega petja pa je seveda pomembno tudi druženje študentov različnih letnikov in medsebojna povezanost, ki se ustvarja na pevskih vajah, na vikendu intenzivnih vaj ter nastopih, in pa konec koncev tudi sprostitev ob napornem študiju.”

 

Kontakt: phrenicus@vf.uni-lj.si

pevski_zbor1

pevski_zbor2