Noč raziskovalcev na VF


V okviru evropskega projekta Noč raziskovalcev smo tudi na Veterinarski fakulteti dne 28.9.2018 predstavili delo veterinarjev. Spoznajmo, kaj delajo veterinarji je bil naslov, pod katerim smo izvedli vrsto zanimivih dogodkov. Splošna javnost veterinarski poklic navadno vidi samo kot pomoč obolelim živalim in se ne zaveda širokega
obsega veterinarskega poklica v vsakdanjem življenju, kot je nadzor nalezljivih bolezni, zagotavljanje varne in zdrave hrane za potrošnike, sodelovanje z  dravstvenimi delavci v zdravstvenih iniciativah in splošno raziskovalno delo v okviru širokega spektra znanosti o življenju.

Skozi to aktivnost so bile predstavljene številne dejavnosti na področju Veterinarske fakultete. Med drugim tudi nova pridobitev VF kuža Jerry – lutka, na kateri bodo študenti lahko vadili oživljanje živali in nego urgentnega pacienta. Predstavitve smo izvedli na dvorišču v Cesti v Mestni log, kjer je vsaka od 7 organizacijskih enot predstavila svoje dejavnosti. Po zaslugi vseh sodelujočih, ki si za svoje delo zaslužijo vse pohvale, je dogodek odlično uspel, kar pričajo tudi številni navdušeni odzivi otrok ter njihovih vzgojiteljev in učiteljev, ki so nas obiskali iz okoliških šol in vrtcev.

( fotografije: Luka Milčinski, doc. dr.
Valentina Kubale Dvojmoč )