Letovanje v termah Čatež


 • Veterinarska fakulteta ponuja interesentom in zaposlenim na Univerzi v Ljubljani v najem počitniško hišico, ki se nahaja v mirnem okolju Čateža ob Savi oziroma v Termah Čatež.

  Terme Čatež se nahajajo vzhodno od Brežic v bližini meje s Hrvaško (izvoz iz avtoceste Ljubljana-Zagreb) in so od Ljubljane oddaljene približno 100 km. Iz vročih čateških vrelcev, odkritih konec 18. stoletja, so toplice v dvesto letih zrasle v največje slovensko naravno zdravilišče in drugo največje turistično središče.

  Vaše povpraševanje lahko oddate po e-mailu letovanje.catez@vf.uni-lj.si. Več informacij o apartmaju in prostih terminih pa lahko dobite tudi pri kontaktni osebi:

  • Jelka Vuković
  • tel: 01 4779373

 • Počitniška hišica (apartma št. 190) se nahaja v naselju, ki je v celoti asfaltirano ter primerno za rolanje, kolesarjenje in sprehajanje. Apartma je namenjen za šest oseb. Neposredno pred vhodom v hišico se nahaja parkirni prostor. Hišica ima spodnjo in zgornjo etažo ter prostorno pokrito teraso z žarom. V spodnji etaži se nahaja kopalnica, predsoba ter kuhinja z dnevnim prostorom. V zgornji etaži pa se nahajata dve spalnici. V prvi so tri ločena ležišča, v drugi pa dvojno ležišče v obliki zakonske postelje. Dodatne spalne kapacitete omogoča še dvosed v dnevnem prostoru v spodnji etaži z raztegljivim dvojnim ležiščem.

  V kopalnici se nahaja tuš kabina, WC in pralni stroj. Kuhinja je v celoti opremljena (posoda, pribor, štedilnik, pečica, hladilnik z zamrzovalnikom in kuhinjska napa). Hišica ima stalen dotok električne energije, tekoče mrzle in tople vode ter možnost toplotnega ogrevanja v zimskih mesecih. V dnevnem prostoru se nahaja tudi TV in radio.

 • Terme Čatež so v letu 2010 zgradile brezžično internetno WiFi omrežje, ki je brezplačno za vse goste apartmajskega naselja in kampa Terme Čatež, tako da lahko gostje deskajo po spletu tudi na oddihu.

  Kompleks Term Čatež ponuja obiskovalcem pestro zdraviliško ponudbo ter raznoliko ponudbo športnih in rekreativnih aktivnosti. V neposredni bližini se nahaja 5 km dolga pot, ki je primerna za sprehajanje in rekreacijski tek.

  Ob kopanju in plavanju na Termalni rivieri in ponudbi v Centru šport in rekreacija, je v okolici možno tudi igrati odbojko na mivki (na poletni Termalni rivieri), čolnariti na jezeru, izvesti spust po reki Krki, igrati golf na bližnjih Mokricah, ribariti v zatoku v Termah ali se povzpeti na bližnji Sveti Vid. V apartmajskem naselju je tudi steza za avtomobilčke, samopostrežna trgovina, slaščičarna, pošta, menjalnica, telefon in bankomat.

  V poznih spomladanskih, poletnih in zgodnjih jesenskih mesecih je gostom na razpolago poletna termalna riviera s pestro ponudbo bazenov in zabaviščnim parkom, v katerem se nahaja adrenalinski trojček toboganov, bungee trampolin in bazen z električnim čolnom, gusarski otok, otroški vodni park z igrali, počasna reka idr.

  Skozi vse leto pa obratuje v termah tudi zimska termalna riviera, ki ponuja pester nabor bazenov, masaž, savno in raznoliko gostinsko ponudbo.

  Vsekakor lahko rečemo, da je izbira letovanja v apartmaju Veterinarske fakultete dobra odločitev za vse tiste, ki si želite preživeti krajši ali daljši oddih z družino, prijatelji ali partnerjem v mirnem okolju, obdanem z naravnimi lepotami in termalnimi vrelci v tem edinstvenem kotičku slovenske dežele.

 • Počitniško hišico, ki jo ponuja Veterinarska fakulteta zaposlenim na Univerzi v Ljubljani, je mogoče rezervirati in najeti skozi vse leto po v naprej določenih terminih. Termin najema apartmaja je praviloma tedenski, to pomeni od sobote do sobote. V primeru prostih kapacitet, pa je mogoče hišico rezervirati tudi za krajše obdobje med tednom ali vikendom.

  Mesec Datum

  Cena za najem apartmaja/dan (v bruto znesku) 

  JANUAR 2.1. – 31.1. 41,00 Eur
  FEBRUAR 1.2. – 29.2. 42,00 Eur
  MAREC 1.3. -31.3.

  42,00 Eur

  APRIL 1.4. – 30.4. 42,00 Eur
  MAJ 1.5. – 31.5. 55,00 Eur
  JUNIJ 1.6. – 30.6. 60,00 Eur
  JULIJ 1.7. – 31.7. 60,00 Eur
  AVGUST 1.8. – 31.8. 60,00 Eur
  SEPTEMBER 1.9. – 30.9. 42,00 Eur
  OKTOBER

  1.10. – začetek jesenskih počitnic

  Termin jesenskih počitnic

  42,00 Eur

  40,00 Eur

  NOVEMBER Konec jesenskih počitnic – 30.11 42,00 Eur
  DECEMBER

  1.12. – 23.12

  24.12. – 1.1.

  40,00 Eur

  60,00 Eur

  V ceno apartmaja je vključenih tudi 5 kart za obisk zimske in letne termalne riviere. V ceno najema apartmaja ni vključena turistična taksa, ki jo morajo gosti plačati po zaključku bivanja v apartmaju na recepciji vstopa v apartmajski kompleks Term Čatež.

  Vaše povpraševanje lahko oddate po e-mailu letovanje.catez@vf.uni-lj.si. Več informacij o apartmaju in prostih terminih pa lahko dobite tudi pri kontaktni osebi:

  • Jelka Vuković
  • tel: 01 4779373